Didaktic's A-pentueen 2. treffit
3.11.2007 Ahtilandia, Mäntsälä


Didaktic's Aquarius ja Arana - hellä jälleennäkeminen

Aivan ihanaa kun on aktiivisia ja taitavia pentujen omistajia!

Kokoonnuimme viime lauantaina jo toista kertaa A-pentueemme treffeille Mäntsälään, Lankolan perheen tiluksille - tuttavallisemmin Ahtilandiaan. Suurin osa pennuista asuu Etelä-Suomessa, joten treffipaikkana Mäntsälä on kaikille oikein sopiva. Pennut täyttävät nyt marraskuussa kokonaisen vuoden ja olikin mukavaa nähdä, millaisia komistuksia niistä onkaan kasvanut. Paikalle ehtivät Kati, Taneli ja Pessi (D Andromeda), Kata ja Kila (D Aurora), Kiti ja Hi-Likka (D Arana), sekä tietenkin erinomaisina isäntinä toimivat Ahti (D Aquarius) kera koko Lankolan perheen. Venda oli tietenkin paikalla valvomassa lastensa edesottamuksia.


"AHTI" - Didaktic's Aquarius

Oli erittäin positiivista huomata, kuinka paljon koirat osasivat ja kuinka intensiivisesti niiden kanssa on harjoiteltu. Mukavaa oli huomata, että kaikki kouluttaminen tapahtui täysin koiran ehdoilla ja koiran ominaisuuksia hyödyntäen.


Juho Lankola ja kelpiet

Päivä aloitettiin sillä, että koirat saivat leikkiä ja juosta keskenään. Koirien kanssa leikkimässä oli Juho-poika, joka tekikin arvokasta työtä totuttamalla koiria touhuamaan lasten kanssa. Kiitos Juho! Leikin lomassa tutustuttiin ketteryysesteisiin (tikapuut ja keinu), sekä hyppyesteeseen. Pessi oivalsikin tikapuilla kävelyn hetkessä - näppärä tyttö!


Pessi ja Kati työskentelemässä ensimmäistä kertaa tikapuilla

Lounaan jälkeen siirryttiin Kirsin opastuksella hakumetsään. Ahti ja Kirsi treenaavat hakua säännöllisesti ja ovatkin siinä edenneet hienosti. Doberman-Innin ja Ahdin koulutuksen ohella Kirsi vetää vielä omaa hakuryhmäänsä Mäntsälän koirakerhossa! Kila ja Katakin ovat harjoitelleet hakua edellisistä pentutreffeistä lähtien. He pääsivätkin heti aamusta mukaan "oikeisiin" hakuharjoituksiin jo pidemmälle ehtineitten koirien kanssa ja liittyivät mukaamme sitten vasta myöhemmin.


Kaunis ja taitava palveluskoiran alku - Didaktic's Aurora, "KILA"

Hakumetsässä Kirsi selvitti meille henkilöhaun ideologiaa ja käytännön asioita. Ensikertalainen Pessi pääsi ensimmäisenä kokeilemaan "ukkojen" etsimistä. Alusta lähtien Pessi toimi hienosti. Vaikka muualla jossain tilanteissa Pessi on vielä hieman ujon oloinen, oli se innokkaana lähtemässä maalimiehen etsintään täysin vieraassa metsässä ja rauhallisena se odotteli ohjaajan saapumista maalimiehen luokse - toki maukkaat makupalat auttoivat hieman asiaa.


Kirsi opastamassa Katia ja Pessiä ensimmäisissä hakuharjoituksissa


Pessi, Kati ja Taneli

Hi-Likka ja Kiti ovat ehtineet kokeilla jo monenlaista yhteisen taipaleensa aikana, mutta nämä hakuharjoitukset olivat sekä Kitille, että Hilulle ensimmäiset. Hilun liikkuminen ja into työskentelyyn on kyllä kaunista katseltavaa! Hilun koulutuksessa ei ole kiitoksia säästelty ja se näkyykin suurena haluna miellyttää ohjaajaa. Kitillä oli täysi työ pitää itsensä tällä kertaa passiivisena ohjaajana, sillä haussa maalimies on se, joka kiittää ja palkitsee koiraa suorituksesta.


Alussa kasvatetaan vähän mielenkiintoa maalimieheen.
Kata menossa Hi-Likalle maalimieheksi.


Tuolla se jossain on, sanoo Hi-Likka ohjaajalle


Kiti lähettämässä Hilua hommiin

Ahdilta hakuhommat sujuivat erittäin hienosti. Ahdin työskentely ja metsässä liikkuminen on kaunista katseltavaa. Ahdin kanssa on edetty hyvin tavoitteellisesti ja uskon, että tästä koirakosta kuullaan vielä kisakentillä tulevaisuudessa. Kaikin puolin Ahdista on muutoinkin kehkeytymässä oikea miesten mies. Meillä oli viikonlopun aikana menossa mukana sijoituskoiramme kääpiöpinseri Iines (11viikkoa). Ahti hoiti isännän velvollisuudet tässäkin tapauksessa esimerkillisesti. Ahti hoiti ja leikki Iineksen kanssa todella hienosti ja kärsivällisesti.


Kirsi lähettämässä Ahtia etsimään piilossa olevaa maalimiestä

Illan jo hämärtyessä otimme vielä hieman esineruutua metsässä. Esineitten etsintä on osana PK-kilpailusuoritusta, mutta se on myöskin varsin hyödyllinen ja hauska tapa aktivoida koiraa vaikka lenkillä oltaessa. Paljon suunniteltua jä vielä tekemättäkin, kun pimeys yllätti meidät, mutta jatketaan tästä seuraavalla kerralla. Ainakin kommenteista päätelle kaikille tuli uusia kokemuksia ja ajatuksia siitä, mitä sen oman koiran kanssa pystyykään harrastamaan. Kun edetään koiran ehdoilla on samaan lopputulokseen pääsemiseen useampia teitä. Jokaisen pitää vain oppia toimimaan oman koiransa ominaisuuksien mukaan.

Oli oikein mukava nähdä teitä kaikkia taas yhdessä. Kiitos, että olette pitäneet koiristanne niin hyvää huolta ja SUPER SUURI kiitos Kirsille ja perheelle taas vieraanvaraisuudesta!
Kirsille vielä erityis kiitos kaikesta siitä tiedosta ja opeista, joita olet tälle Kelpie-porukalle jakanut. Ihanaa että olet olemassa!

©2004 www.didaktic's.com
susanna.uusitupa(at) didaktics.com
pertti.karppa (at) didaktics.com