Didaktic's A-pentueen (australiankelpie) pentutreffit
Mäntsälässä 28.4.2007


Didaktic's A-pentue syntyi 18. marraskuuta 2006. Keväällä, kun pennut lähestyivät viittä kuukautta, saimme ajatuksen järjestää ensimmäiset pentutreffit. Pentutreffejen tarkoituksena on mukavan yhdessäolon lisäksi jakaa tietoa, kertoa kuulumisia ja auttaa mahdollisissa ongelmissa. "Vertaistukikin" kelpienpentujen kanssa on joskus paikallaan.

Mukaan treffeille omien ihmistensä kanssa ehtivät: Auroora eli "Kila", Arana eli "Hi-Likka", Alfa Centauri eli "Centa" ja isännän ominaisuudessa touhusi Aquarius eli "Ahti". Pessi ja Lenni, teille sisarukset lähettivät kovasti terveisiä ja toivottavsti pääsette mukaan seuraavalla kerralla.


Vauhtia ei tapaamisesta puuttunut


Pentujen leikkiä


Alussa pennut saivat tutustua toisiinsa ja telmiä mielensä mukaan. Leikki oli oikein sopuisaa ja sisarukset tuivat erittäin hyvin juttuun keskenään. Venda-mamma yritti välillä toimia erituomarina ja muutenkin "kouluttaa" pentujaan. Vauhtia riitti ja totesimmekin siinä porukalla, että eipä näistä epeleistä taida juoksemalla saada pattereita loppumaan.


Koulutuksen aloitimme pienellä esiintymisharjoituksella. Samalla apujoukot laittoivat kamerat laulamaan, että saimme pennuista uunituoreita otoksia jokaisen pennun omille sivuille. Näyttelyharjoitukset sujuivat hienosti, ottaen huomioon, että penuilla on ikä vasta viisi kuukautta. Ulkomuodollisesti pennut ovat oikein lupaavia ja tulevan kesän ja syksyn aikana pennut pääsevätkin pyörähtelemään näyttelykehissä eri puolilla Suomea.Kila (takana) ja Hi-Likka (edessä) harjoittelevat poseeraamista


Porukassa liikkuminen oli välillä hieman hankalaa,
kun olisi pitänyt päästä telmimään kavereitten kanssa

Olimme miettineet koulutuksen sisältöä siten, että siinä olisi jokaiselle jotakin. Kaikkia käymiämme harjoituksia pystyy hyvin treenaamaan itsekseen ja ne ovat osa koiran perusaktivointia, vaikka tähtäimenä ei olisikaan kilpaileminen PK-puolella.

Ahdin emäntä Kirsi perehdytti meidät esine-etsinnän ja jäljestämisen alkeisiin. Osa pennuista onkin jo aloittanut harjoittelut omissa koulutusryhmissään (pentutottis, haku), mutta jokaiselle tuli päivän aikana uutta opittavaa.

Esineruudun opettelu aloitettiin pennuille mieluisilla esineillä. Oli mahtavaa nähdä, kuinka pennut oivalsivat nopeasti, mistä oli kyse. Into kasvoi ja hauskaa oli!


Centa odottaa Helenalta lupaa päästä etsimään
esineruutuun kadonnutta leikkiapinaa


Hi-Likka odottaa keskittyneesti etsi-käskyä


Hienosti hoidetusta hommasta on palkkana kunnon leikki

Kila ja Kata lähdössä jäljelle

Esineitten jälkeen koirat huilasivat ja me ihmiset saimme hetken aikaa parantaa maailmaa ja syödä vatsamme täyteen.

Kunnon levon jälkeen Kirsi kertoi meille jäljestyksen alkeista. Pennut saivat seuraavaksi tehtäväkseen selvittää makkarajäljen. Kirsi opasti jokaista paria "kädestä pitäen" ja antoi vinkkejä jatkon harjoitteluun.

Olihan meidän lopuksi päästävä vielä yhteispotrettiin. Vaikka joukkomme näyttikin pahasti naisvaltaiselta, oli taustajoukoissa miehet mietä kannustamassa - koko joukko kelpoja kennelpoikia ;-)


Vasemmalta Kata ja Kila, Kirsi ja Ahti, Susa ja Venda, Kiti ja Hi-Likka, sekä Helena ja Centa

 

Ajatus treffien järjestämiseksi Mäntsälässä lähti oikeastaan siitä, että Ahdin koti Mäntsälässä sattui olemaan aika lähellä pentujen sijainnin maantieteellistä keskipistettä. Lisäksi ympäristö ja tilat olivat oikein sopivat tämän lauman vastaanottamiseen. Ihanasta ja onnistuneesta päivästä suurin kiitos kuuluukin Ahdin emännälle Kirsille, joka emännöi ja toimi kouluttajana meille kaikille. Kiitokset myös koko Lankolan perheelle!

Tieto siitä, että pennut voivat hyvin ja ovat sopeutuneet omiin koteihinsa lämmittää aina kasvattajan mieltä. Ja välillä tämä täytyy todeta omin silmin :-) Kiitokset teille kaikille kuuluu siitä, että olen saanut teidät osaksi tätä meidän kelpie-tiimiä. Olette tehneet hienoa työtä koirienne kanssa - jatkakaa samaa rataa!

©2004 www.didaktics.com
susanna.uusitupa(at) didaktics.com
pertti.karppa (at) didaktics.com