KELPIE-TREFFIT
DIDAKTIC'S A-pentue

30.8.2008 Jyväskylä

Didaktic's A-pentue on elämänsä aikana kokoontunut jo muutaman kerran pentutreffien merkeissä. Pennut täyttävät marraskuussa kaksi vuotta, eli eivät oikeastaan enää niin pentuja, joten nyt oli taas sopiva aika tavata. Eipä ole taidettu Jyväskylässä nähdä näin suurilukuista ja komeaa kelpiejoukkoa aiemmin!

Tällä kertaa kokoonnuimme agilityn ja tottiskoulutuksen merkeissä. Paikalle saapuivat Ahti (D Aquarius), Kirsi ja perhe, Centa (D Alfa Centauri) ja Helena, Pessi (D Andromeda), Kati ja Taneli, Kila (D Aurora) ja Kata, Hi-Likka (D Arana) ja Kiti, A-pentueen puoliveli Saro (Evallens Red&Tan Season) ja Elina sekä pentujen "mummo" Rial (Bestseller X-File) ja Jaana.

Kelpietreffiläiset
Kelpietreffiläiset 30.8.2008.
Vasemmalta: Helena & Centa (D Alfa Centauri), Elina & Saro (Evallens red&tan Season), Taneli & Venda-mamma (Bestseller Domino), Kirsi & Ahti (D Aquarius), Kati & Pessi (D Andromeda), Kata & Kila (D Aurora), Jaana & Rial-mummo (Bestseller X-File) ja Kiti & Hi-Likka (D Arana). 

 

Kiti oli järjestänyt meille aivan mahtavat puitteet agility-koulutukseen. Jyväskylän Agility Teamin kouluttaja Riikka Antikainen veti porukalle tehokkaan parituntisen, jossa koirat ja ohjaajat pääsivät tutustumaan agility esteisiin ja niiden oikeaan ja turvalliseen suoritustapaan.

Muutama koirakko oli tutustunut esteisiin jo aiemmin, osalle esteet olivat täysin uusia. Hi-Likka ja Kiti ovat treenanneet agilitya jo ihan Hilun pentuajoista alkaen, joten he näyttivätkin hieman mallia siitä, millaisenn menoon ja vauhtiin saa kelpien kanssa tottua. Toivottavasti agi-kärpänen pääsi jotakuta puraisemaan ...

Agi ahti
Kirsi ja Ahti opettelemassa puomia

Putkeen
Ahdilla meni treeni ihan putkeen


Pessi harjoittelemassa pujottelun sisäänmenoa

Rankan parituntisen jälkeen, ennen ruokataukoa, piti tietenkin ottaa koirista muutamia poseerauskuvia. Oli todella hienoa huomata, kuinka valtavasti nämä upeat kelpukat olivat kehittyneet ja kuinka onnistunut koko pentue on ollut.

Tauon aikana kävimme meillä ruokailemassa ja siinä samalla Elina otti kaikista mukana olleista kelpieistä DNA näytteet, jotka lähetämme Australiaan hyödyttämään kelpieille tehtävää CA-tutkimusta (cerebellar abiotrophy).

Kila pose
Didaktic's Aurora
Paikka
Paikallaanmakuu harjoituksia
Illemmalla suuntasimme takaisin kentälle ja otimme tottelevaisuusharjoituksia ryhmässä. Kaikilla koirilla oli perustottelevaisuus kunnossa. Kata ja Kilahan ovat jo ehtineet kisaamaan TOKO:n alokasluokassa, saavuttaen hienosti 1. tuloksen. Ahti ja Hilu treenaavat kovasti BH koetta varten, joka molemmilla on varmasti ensi kevääseen mennessä suoritettu. Pessillä ja Centallakin tottelevaisuusliikkeet menivät hienosti, joten ahkeruutta on koiranohjaajilta löytynyt.

Viimeisenä Kirsi ja Kata koirineen treenasivat ilmaisua. Kila ja Ahti ovat jo kohta vuoden verran harjoitelleet henkilöhakua. Molemmista koirista ollaan tekemässä rullakoiria, joten kentällä harjoiteltiin ilmaisua rullan kanssa.

Tällaiset tapaamiset ovat aina mukavia, sillä muilta saattaa saada hyviä vinkkejä treenaamiseen ja joku toinen on jo saattanut ratkoa sen ongelman, minkä kanssa itse on parhaillaan painimassa. Ja ennen kaikkea on mukava tavata ja saada vertaistukea elämässä KELPIEN kanssa!

Hakukila
Kila harjoittelemassa henkilöhaun näyttöosuutta

Illalla osa porukasta joutui lähtemään jo muihin puuhiin ja reipas rytmiryhmä jatkoi juhlimista pitkälle sunnuntain puolelle. Kilistelimme maljat vuoden saavutuksille serteille, cacibeille, kisakynnyksen ylittäneille ja muuten vain mukavien koirien onneksi. Oli hienoa, että paikalla oli kolme sukupolvea saman linjan koiria - kiitos Jaana kun toit Rialin paikalle näyttämään nuoremmille, mistä hienot kelpukat on tehty!

Kolme sukupolvea
Kolme sukupolvea upeita australiankelpieitä:
FIN & EST MVA V-05 ESTV-06 Bestseller Domino (4 vuotta), FIN MVA MV-01 Bestseller X-File (8 vuotta) ja CACIb & SERT voittaja Didaktic's Arana (21 kuukautta)


Tuhannet kiitokset teille kaikille mukana olleille! Olette meille kovin tärkeitä ja koiranne niin rakkaita. On ihana huomata, vaikka kuukausia kuluu ja osan pennuista olen nähnyt vain muutaman kerran luovutuksen jälkeen, kuinka ne tunnistavat äänen ja pentuaikasen lepertelyn. Kiitos koirien hyvästä hoidosta ja koulutuksesta. Te olette meidän paras käyntikorttimme maailmalla.

Vaikka tällaisten tapahtumien järjestäminen on aina aikaa vievää ja vaatii hieman miettimistä ja järjestelyjä, oli olo päivän jälkeen varsin onnistunut. On mukava huomata, että olette löytäneet toisistanne treenikaveria ja tapailette muutenkin näitten pentutreffejen välissä. Päivän aikana otin yli 400 valokuvaa, joista parhaimmat olen laittanut verkkoon kaikkien ihailtavaksi. Verkkoalbumi löytyy tästä.

©2004 www.didaktic's.com
susanna.uusitupa(at) didaktics.com
pertti.karppa (at) didaktics.com