INQUIRIES

Kennel DIDAKTIC'S

Pertti Kärppä
Tel. +358 50 549 1849
or
Susanna Uusitupa
Tel. +358 (0)40 836 8845

E-mail

 

 

Kennel DIDAKTIC'S
H-litter
28.5.2008 born
3 b&t males & 1 b&t female

17.7.2008
Pennut ovat jo yli seitsemän viikkoa. Kylläpä aika on taas mennyt siivillä. Tuntuu, kuin se olisi ollut vasta eilinen kun Demin kanssa yömyöhään pentuja maailmaan autoin. Demi lähti jo takaisin kotiin, mukanaan tyttärensä Neve (Heaven Sent). Siellä kaikki on mennyt mukavasti - kuten kuvasta näkyy:

Heaven Sent ja pikku pallo :-)

Tässä viikon sisään lentävät loputkin pentuset pesästä. Synttärin kunniaksi pojat vielä poseerasivat kameralle. Vauhtia olisi vaan ollut vaikka muille jakaa, joten kuvaussessio oli erittäin haasteellinen.


Harley Davidson


Hugo Boss


Hurricane

13.7.2008
Pennut ovat päässet ulkoilemaan aina kun vaan yhtään keli sen sallii. Tänään taas oli hetken kaunista. Pennut valmmistautuvat jo viikon päästä tapahtuvaan luovutukseen. Ikää joukkueella on nyt 6½ viikkoa.


Harley Davidson


Demi poikansa kanssa


My mom it the coolest bitch in universe!


Hugo Boss

 

 

6.7.2008
Olimme reissussa reilun viikon ja sillä aikaa luottohoitajamme Laura oli Demin ja pentujen kanssa kotosalla. Kylläpä viikossa olikin tapahtunut paljon. Pennut ovat kasvaneet ja komistuneet aivan valtavasti. Olen enmmän kuin tyytyväinen tähän toisen polven Didaktic's pentueeseen. Ulkoilun lomassa napsaistiin ensin toimintakuvia ja sitten pian sisälle poseeraamaan. Ulkolämpö kun on vain hieman +10 asteen yli alkaa pieniä vielä nopeasti paleltamaan.


Äidille on turvallista rähjätä


Tuumaustauko


Agilitykoirako?


Veli laitetaan tassun alle

Poseerausta 5½ viikon iässä. Pennut ovat saaneet nyt nimet:


Heaven Sent


Hurricane
(ent. oikeamerkkinen poika)


Harley Davidson
(ent. vasenmerkkinen poika)


Hugo Boss
(ent. merkitön poika)

26.6.2008
Valitettavasti säiden haltija ei ole ollut meille suosiollinen ja nurmikolla kirmailun on saanut unohtaa tuulen ja tuiskun takia - mutta onnistuuhan se touhuilu sisätiloissakin. Demin omistaja Susanna kävi Demiä ja pentuja morjestamassa ja saatiin napsaisua muutama mukava otos porukasta. Mukavastihan nuo näyttävät olleen ruoka-aikaan kotona :-)


Didaktic's Heaven Sent, "Neve"
(narttu)


Merkitön poika


Vasenmerkkinen poika


Oikeamerkkinen poika

25.6.2008
Pentuset täyttivät jo neljä viikkoa. Kamala miten nopeasti aika lentää. Tämä nelikko on kehittynyt motorisesti varsin nopeasti ja nyt kun asustavat jo meidän olohuoneessa, liikkuminen kehittyy vielä huimin harppauksin. Demi on jaksanut oikein hyvin tissittää joukkuettaan ja sen kyllä pennuista huomaa. Kiinteää ruokaakin kokeiltiin synttäreitten kunniaksi, mutta siinä oli pentujen mielestä vain lähinnä mukavaa tassutella. Kunhan vaan kelit sallisivat, pääsisimme ottamaan yksilökuvia nurmikolla. Siihen saakka on tyytyminen vain näihin sisäkuviin.


Koko nelikko 4 viikon ikäisenä


Tietenkin oma otos pikku prinsessasta


Tomera pikkumies


Demi huolehtii pyyhkimisestä :-)

 

19.6.2008
Pennuilla on ikä nyt kolme viikkoa. Jännä miten silmien aukeaminen on antanut pennuille jo paljon enemmän persoonallisuutta. Demiltä tulee maitoa niin hyvin, että pienokaiset muistuttavat marsuja enemmän kuin uljaita kääpiöpinsereitä :-) Hienoa, että pentusilla on mistä kasvaa sitten isoksi. Pennut ovat saaneet jo ensimmäisen madotuksen ja kynsiäkin on leikattu pariin otteeseen.


Tyttö toinen vasemmalta - loput sitten ovatkin poikia :-)


Tyttö


Oikeamerkkinen poika


Vasenmerkkinen poika


Merkitön poika

 

10.6.2008
Ensimmäinen pentu avasi tänään silmät. Uskon, että iltaan mennessä kaikilla pennuilla on silmät jo raollaan. Huomenna pennut täyttävät jo kokonaista kaksi viikkoa, joten kyllähän sen kunniaksi kannattaa maailmaa katsella. Jokainen pennuista on jo ylittänyt puolen kilon maagisen rajan. Demiltä tulee maitoa erinomaisesti ja pennut ovat hiljaisia ja tyytyväisiä.


Arvatkaa kenen pää on nytkin pinon päällimmäisenä :-)


Merkitön poika näyttää kieltä

Otin jokaisesta natiaisesta "passikuvan". Pojat on nimetty sen mukaan kummassa jalassa niillä on kynsilakalla tehty merkki. Näin pienille pennuille en halua vielä laittaa mitään nauhoja kaulaan. Tytön erottaa ilman merkkiäkin ;-)


Vasen merkkinen poika

Oikea merkkinen poika

Merkitön poika

Tyttö


Demi with her 13 day old kids

 

31.5.2008
Demiltä pentujen hoito käy jo kuin rutiinilla. Kilttejä ja hiljaisia mukuloita - vielä :-)


3 päivän ikäiset H-mukulat. Tyttö kasan päällimmäisenä :-)

30.5.2008
Mukavasti on H-pentujen elontie alkanut. Ensimmäisessä punnituksessa kaikki pennut olivat nostaneet painoaan hienosti. Demiltä tulee maitoa erittäin hyvin, jopa reilusti pentujen tarpeen. Seuraavat pari viikkoa toukat viettävätkin yläkerrassa vielä rauhaisaa elämää syöden ja nukkuen.


Demi with her newborns


Demi-mom in action

28.5.2008
Tasan 60 vuorokautta ensimmäisestä astutukssta aloitti Demi synnytyksen. Lämmöt laskivat jo aamulla ja ruoka ei enää maistunut. Iltapäivällä ehdin jo hetken ounastella, josko tämä olikin väärä hälyytys, sillä Demi ulkoili reippaasti ja illan suussa halusi hieman ruokaakin. Muun ajan Demi kuitenkin vietti omissa oloissaan. Kymmenen maissa illalla supistukset alkoivat. nsimmäistä pentua tehtiinkin melko kauan. 22:40 syntyi ensimmäinen poika, takajalat edellä. Tästä noin puolituntia ja supistukset alkoivat uudelleen. Vaivoin Demi sai pään työnnettyä ulos, mutta siihen se jäikin. Hetken tilanne näytti melko toivottomalta. Pentu ei liikkunut sisään ei uos, vaikka Demi kovasti ponnistikin. Hieman tarvittiin lopulta apua, että toinen (pentueen suurin)poika oli maailmassa. Toisen pennun syntymästä meni vain 5 minuuttia ja kolmaskn poika oli maailmassa. Hetken jo ehdin aavistella pahinta, mutta sitten syntyi se viimeinen, kuin taivaan lahjana - tyttö! Nyt meillä on kolmessa peräkkäisessä pentueessa syntynyt vain yksi tyttö kuhunkin.

Demi hoitaa jälkeläisiään todella tarmokkaasti. hieman se on välillä ymmällään,
kun pentu kiljuu, jos sen päällä istuu ;-) Äitinsä tyttö!

23.5.2008
Tänään on 55 vuorokautta Demin ensimmäisestä astutuksesta. Tyttö muutti väliaikaisesti nyt tänne meille Jyväskylään, että ehtii hieman kotiutua ennen kuin lastehoitourakka alkaa. Katselin tuota mahaa vähän sillä silmällä ja edelleenkin olen sitä mieltä, että kolme sieltä tulee :-)


55 days from first mating

12.5.2008
Melkein kymmenen päivää on vierähtänyt siitä kun näin edellisen kuvan Demistä. Olipas masu kasvanut :-O Tyttöhän näyttää siltä, että sieltä on tulossa pentuja! Veikkaan neljää. Ja kun Kake on isänä, niin kolmea poikaa ja yhtä tyttöä. Toivottavasti olen väärässä sukupuolten suhteen ja sieltä syntyykin monta potraa tyttöstä.


44 vuorokautta ensimmäisestä astutuksesta

3.5.2008
Tänään tulee 35 vuorokautta Demin ensimmisestä astutuksesta. Ennen niin ultrahoikan Demin vyötärönseutu on alkanut turvota jo silmin nähden. Pieni vatsahan siellä jo pömpöttää - hauskan näköinen. Demin ruokahalu on parantunut. Demin omistaja Susannan mukaan neiti ei ole koskaan syönyt näin hyvin. Hienoa!!! Pienet masuasukit tarvitsevatkin kohta paljon ravintoa kasvaakseen. Demi ottaa odotusajan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, sillä neidin käytös on rauhoittunut valtavasti.


Demi 35 vrk ensimmäisestä astutuksesta

 

BALT & EST & LTU & LV JCH
Djoyfull Djoy Got To Go

Didaktic's Dea Dia


Demi is a young bitch from our D-litter. We are doing this litter in co-opertion with Demi's owner Susanna Nurmi.
Behind Demi there are many remarkable dogs like top-producer Babit Beit Hamaayan (daughter of Wlak Me Beit Hamaayan), CH A'Dreams Black Soldier and CH A'Dreams Black Thunder. Demi is 30 cm high. From show Demi has got EXCELLENT. Demi has healthy eyes and knees (examined 6/2007). More about Demi you can read here.

Kauko is top charracter male with excellent outlooks. He has beautiful lines and extreamly strong bone strucure yet he is only 29 cm high. Kauko has been doing great despite of his young age. By the age of 16 months he is BALT & EST & LV &LTUV JCH and from puppy Classes he has 4 X BOB puppy, 2 x BIG2 puppy.
Kauko has healthy eyes and knees (examined 11/2007). More about Kauko you can read here.

Coefficient of inbreeding for this combination is 3,82% (counting with five generations)


We will sell our Miniature Pinschers only loving and active homes!


Kauko & Demi at 30.3.2008


Demi & Kauko

 

BALT & EST & LTU & LV JCH
Djoyfull Djoy Got To Go
(b&t)
9 x FIN CAC
INT & NORD & FIN & RUS & DK & EST & N CH, FinJW-04
FINNSG
Baron Wolf Thomas Dwein
(red)
LT +154
Baron Wolf Royal Dundee
(red)
FIN CAC
FIN CH
Baron Wolf Big Bamela
(red)

RUS & LTU & BLR & PL & ROM CH, RUS J CH, LvW-04,
Sindi Simpatija
(b&t)

Ltu Lva Rus CH
Slavjan Animonchik
(b&t)
Ltu Lva Rus CH
Ave Concorde Ona
(red)

Didaktic's Dea Dia
(b&t)
EXC

FIN & LTU & DK CH, FINJW-05
A'Dreams Black Soldier
(b&t)
Onda's Vero Proprio
(b&t)
3 x FIN CAC
Fin CH, JWW-98
Babit Beit Hamaayan
(b&t)
Greatman's Marvelous-Mae
(b&t)
EXC

INT & Nord & S & Fin & Dk & Est CH, JWW-03, KBHW-03, WA-04, FinnSG
A'Dreams Black Thunder
(b&t)
LT +187

Greatman's Godlike-Gina
(b&t)
EXC


Kauko 13 months


Demi 12 months


©2004 www.didaktic's.com
susanna.uusitupa(at) didaktics.com
pertti.karppa (at) didaktics.com