DIDAKTIC'S PÄIVÄT 2009
26.-27.92009, Räyskälä


Vasemmalta: Juho, Kirsi ja Ahti, Jaana, Taala ja Rial-mummo, Wänni ja Minna, Noora ja Demi, Kata ja Kila, Tuija ja Milou, Kiti ja Hi-Likka, Tia ja Keiko, Iina ja Koda, Susa ja Veikka, Venda ja Sinna, Tiina ja Jalo, Heli ja Iines, sekä Noel ja Hannaleena. Kuvasta puuttuvat Kati, Taneli ja Pessi, sekä reippaat kepot Sami, Pera, Jani, Mikko, Seppo, sekä Kalle.

Tänä vuonna kokoonnuimme Räyskälän leirikeskuksessa jo perinteeksi muodostuneille Didaktic's päiville. Sää suosi ja mikä mahtavinta, porukka kasvaa joka vuosi uusilla ja innokkailla harrastajilla. Räyskälän leirikeskus oli erinomainen paikka treffien järjestämiselle.

Kasvattaminen ei ole aina ruusuilla tanssimista ja vastoinkäymisiltä ei kai kukaan voi välttyä. Viikonloppu antoi valtavasti uskoa sille, että oikeasti tällä työllä ja harrastuksella on joku merkitys. Näimme niin paljon hienoja koiria ja taitavia ja lahjakkaita omistajia, joille se oma koira oli se kaikkein paras kaveri. Kiitos teille kaikille kannustuksesta!

 


Sami antamassa tottisneuvoja Katille ja Pessille.

Kiti treenaa Hi-Likan kanssa liikkeestä pysähtymistä

Tänä vuonna meillä oli teemoina viesti, haku ja verijälki. Myös tottista ja esineruutua ehdimme treenaamaan. Viikonloppu on vain auttamattomasti liian lyhyt aika. Luonnetesti ja MH-luonnekuvaus asiat jäivät kokonaan väliin tällä kertaa. No ensi vuonna sitten ;-D

Osa porukasta saapui jo perjantai-iltana. Perjantai menikin saunoen, syöden, jutellen ja koirien temmellystä seuraten.

Lauantaina aamupalan jälkeen pidimme osalle porukkaa näyttelykoulutusta ja osa sai tottikseensa vinkkejä Pynnösen Samilta.

 

Tauon jälkeen puhuttiin hetki PK-viestistä ja kokeilimme viestin ideaa lyhyellä matkalla jalkapallokentällä. Alkutreenin jälkeen siirryimme maastoon kokeilemaan koirien juoksemista metsäpolulla.

Päivän aikana nähtiin monta upeaa suoritusta ja luulen, että viestikärpänen pääsi puraisemaan muutamaa koirakkoa. Ehdoton viestilahjakkuus oli kääpiöpinseri Noel, joka juoksi kuin vanha tekijä. Todella harmi, että rodun takia pääsy virallisiin kisoihin on mahdotonta.

 

 


Ahti viestillä

Hilu lempilajissaan esineruudussa

Iltapäivällä osa porukasta lähti Kirsin mukana hakutreeneihin ja Kiti opasti loppuja verijäljen saloihin.

Hakumetsässä menikin aina pimeän tuloon saakka. Mukana oli sekä aivan vasta-alkajia ja varsinaisia konkareita. Junnujen omistajille päivä oli tärkeä, sillä siellä saatiin käsitystä siihen, mtiä laji piti sisällään ja pidemmälle ehtineille oli tärkeää päästä treenaamaan vieraassa maastossa, vierailla maalimiehillä.

 

Verijälki-joukkue kotiutui maastosta niin ikään hymy huulilla. Kokemus oli useimmille ensimmäinen, mutta siitä huolimatta koirat jäljestivät kuin vanhat tekijät. Mahtaakohan Suomessa olla vielä yhtään kääpiöpinseri jäljestämisvaliota? *vink...vink...*

Sunnuntaina osa hakuporukkaa suuntasi metsään heti aamusta ja osa lähti metsään Kitin kanssa harjoittelemaan esineruutua. Treenit sujuivat erinomaisesti ja luulen, että jokainen sai jotain neuvoja, vinkkejä ja ideoita kotiin viemisiksi.

Kiitos kaikille mukana olleille! Oli aivan ihanaa nähdä teitä ja kaikkia meidän "pikku pentusia". Ensivuonna uudestaan!


Noora treenaa Demin kanssa seuraamista

Milo tarkkana odottamassa vuoroaan esineruutuun

Iines ja päivän istuvin jumpperi!


Täältä lisää kuvia leiriltä TÄSTÄ. Kuvaaja: Anniina Kuronen.
Ja vielä lisää kuvia TÄSTÄ. Kuvaaja: Jani Piippo.

©2004 www.didaktic's.com
susanna.uusitupa(at) didaktics.com
pertti.karppa (at) didaktics.com